Een indrukwekkend team

Carole De Clerck

Aan het roer van Le Pavillon staat een toegewijde bemanning bestaande uit kapiteins met fonkelende moustaches, jonge met meloenen jonglerende matrozen, vrolijke fluiters in hippe bootjes, bier drinkende otters en sneeuwinktvissen. In werkelijkheid zijn het mannen en vrouwen met sjaals in de winter en sandalen in de zomer. Maar we mogen toch wat dromen, niet? 

Van het dek tot het dok zorgt Carole De Clerck ervoor dat Le Pavillon in de goede richting vaart. Hiervoor ziet ze de dingen graag groots, laat ze zich internationaal inspireren en durft ze weleens van de begane paden af te gaan. Tegelijk waakt ze erover dat alle leden van het team in de beste omstandigheden kunnen werken. Methodisch, sprankelend en – vooral – overtuigd van het project van Le Pavillon. Voor Carole is geen inspanning te veel om van Le Pavillon een succes te maken.

Charlotte Benedetti

De getoonde werken in de kijker zetten en ervoor zorgen dat ze het publiek aanspreken, vereist heel wat toewijding. Museografe Charlotte Benedetti schikt en coördineert de tentoonstellingen. Aan energie heeft ze geen gebrek. Ze is niet te beroerd om tijdens de koffiepauzes een handje te helpen bij de installaties.

Stéphane Gueulette

Marie du Chastel

De projectcurator – een mooi woord om te zeggen dat ze de inhoud van Le Pavillon beheert -, Marie Du Chastel waakt voortdurend over de relevantie en samenhang van de getoonde projecten. Dit onverzadigbare cultuurdier bezoekt allerlei landen en gebruikt allerlei invalshoeken op zoek naar werken die uitdagen, confronteren en uiteindelijk verenigen in Le Pavillon. En, waarom niet, werken die de wereld en ons bewustzijn veranderen? 

Om dit prachtige schip drijvende te houden, is er een persoon met durf en doorzettingsvermogen nodig. Achter de knoppen van Le Pavillon vinden we Stéphane Gueulette, een geek met de ziel van een horlogemaker. Hij is discreet en efficiënt op alle vlakken en het is dankzij hem dat Le Pavillon op wieltjes loopt. 

Gaetan Libertiaux

Gaetan Libertiaux is medeoprichter van de artistieke studio Superbe en artistiek directeur van het KIKK. Hij streeft ernaar om van Le Pavillon een interactieve en innemende plek te maken. Een man die elk schip gebruiken kan. In Le Pavillon zorgt hij ervoor dat alle werken, workshops en speelruimtes voldoen aan hun missie: zich de wereld opnieuw toe-eigenen via werken die prikkelen en betekenis hebben.

Gilles Bazelaire

Gilles Bazelaire is een veelzijdige ondernemer die zijn hart verloren heeft aan Namen. Hij is van alle markten thuis. Na de oprichting van Dogstudio, het KIKK, Trakk en Superbe houdt Gilles Bazelaire ook een (Quetzalcóatl) oogje in het zeil voor de projecten van Le Pavillon. Hij tekent de routeplannen en brengt de passagiers altijd een beetje verder.

Alice Massart

Banden leggen met de eilanden en continenten is belangrijk als iemand wil openbloeien in de zee van innovatie. In Le Pavillon brengt Alice Massart de nieuwsgierigen en publieke en privé-investeerders samen rond het project. Alice stapte onderweg op het schip en groeide van nature uit tot een onmisbare schakel bij Le Pavillon. Ze heeft namelijk een duidelijk beeld van de uitdagingen en noden van het team bij Le Pavillon.

Milan Nyssen

Diane Mautaint

Een project van dergelijke omvang brengt heel wat papierwerk met zich mee. In Le Pavillon houden we het papierwerk graag netjes en opgeruimd. En daarom houden we evenveel van Diane Mautaint als van chocolade. Haar ordelijkheid en Excel-talent zorgen ervoor dat het project vlot verloopt, zonder in zwaar administratief vaarwater terecht te komen.

Een historicus bij het vallen van de avond en een communicatiemedewerker overdag, Milan houdt van woorden maar niet noodzakelijk in de juiste volgorde. Ze houdt er vooral van om ze op allerlei manieren te verdraaien en er verhalen mee te maken. Tijdens uw bezoek hoort u haar misschien een liedje zingen. Het moet gezegd worden dat Le Pavillon een mooie akoestiek heeft en het zou zonde zijn om er geen gebruik van te maken.

Céline Petit

Céline Petit is het laatste stukje van de puzzel! Wanneer ze niet aan het onthaal zit of rondloopt in een van de zalen om te kijken of alles op wieltjes loopt, is het niet onwaarschijnlijk dat u haar tegenkomt, met een rugzak, op een bergpad of op weg naar Kaap de Goede Hoop!

En...

Om een schip zoals Le Pavillon veilig naar de haven te loodsen, heb je een team nodig dat bedreven is in de subtiele kunst van innovatie (en thee om tijdens tussenstops te wachten). De inwoners van Namen zullen overigens ook enkele bekende koppen tegen het lijf lopen.

Tijdens zijn ontdekkingstochten verwelkomt Le Pavillon reizigers en nieuwsgierige mensen. Om de bezoekers zo goed mogelijk te ontvangen, staat een team van gidsen en enthousiaste jonge studenten steeds paraat.

Als het dek er steeds spic en span bijligt, is dat te danken aan de mensen die het elke dag piekfijn in orde maken en er met hart en ziel zorg voor dragen. En dat is niet alles! Als er iets misloopt, zijn de medewerkers van het KIKK nooit ver uit de buurt om een helpende hand te reiken. Ze zijn genereus met advies, vakmanschap en aperitieven.

Dankzij al deze personen kent Le Pavillon geen grenzen.

logo.png