A propos du Pop-up

UN PREMIER TOUR DE JEU

Een vooropening als pop-up

Capture d’écran 2020-09-09 à 12.17.26.
Starfield_Lab212_01_ByVincianeLebrun-Ver

De missie van Le Pavillon is om de nieuwe mogelijkheden van de digitale wereld in vraag te stellen. Het is dus volledig gepast dat het al zijn mogelijkheden tracht te benutten. In het beste geval wordt het een voltreffer; in het slechtste geval worden we er beter van (telkens opnieuw). Tijdens deze eerste levensmaanden biedt Le Pavillon een programma dat kunstmatige intelligentie, robotica, kunstwerken, wetenschappelijke onderzoeksprojecten en interactieve installaties combineert om uw zintuigen te prikkelen. Ver weg van alle wetenschappelijke experimenten die we op school hebben uitgevoerd.

Le Pavillon wordt in Namen voor het eerst onthuld als pop-up. Het doel van die testfase?
De locatie begrijpen, het publiek ontmoeten en samenwerken aan de weg die we in de toekomst moeten afleggen.

In 2021, is de pop-up van Le Pavillon het decor voor de tentoonstelling Humans / Machines, een ruimte in het teken van het spel, de ‘Playground’ en een plek om mensen te ontmoeten

In 2021

Humans / Machines 

Deze eerste tentoonstelling ontdekt de complexe relatie tussen mens en machine. Vanwege de opkomst en de ontwikkeling van de digitale technologie heeft het onderwerp een nieuwe betekenis gekregen.

 

Door de ogen van artiesten, studenten, onderzoekers en ondernemers stelt de tentoonstelling vragen bij de gevolgen van de ontwikkeling van kunstmatige intelligentietechnologieën en hun beperkingen in het nabootsen van natuurlijke processen, menselijke gedragingen en creativiteit.

 

De bezoekers maken kennis met de wereld van deepfakes, robots, machines die mensen imiteren en omgevingen gecreëerd door algoritmes.

De PLAYGROUND

Deze interactieve ruimte in het teken van het spel en experimenten biedt een kijk op de troeven van technologie op het vlak van creativiteit. In de Playground, geschikt voor iedereen van 7 tot 777 jaar, kunnen we onze zintuigen het summum van de digitale cultuur laten beleven.

 

Interactieve installaties ontstaan uit de vruchtbare verbeelding van enkele dromers, ontwerpers, uitvinders, makers, … gekoppeld aan de technologische innovatie maken het onmogelijke wel degelijk mogelijk: de muze van Picasso worden of schommelen tussen de sterren zijn niet langer een voorrecht van Morpheus. 

 

In Le Pavillon lachen we niet met verwondering!

logo.png