A propos du Pop-up

UN PREMIER TOUR DE JEU

De Playground

We lachen niet met verwondering.

We spelen ermee.

Het digitale begrijpen via spel, experimenten en slappe lach is niet onmogelijk. De pop-up van Le Pavillon wijdt er overigens een hele ruimte aan: de Playground. Deze speelruimte prikkelt onze zintuigen en onze creativiteit via unieke (en lichtjes gekke) ervaringen.

 

Het beoogde effect? Tonen wat we vandaag met digitale tools kunnen creëren, iets beter begrijpen hoe die kleine digitale wereld werkt en, vooral, een leuke tijd beleven.

Copie de GeoMusic_FR(1)_Page_3_Image_000
Oeuvre-_-KIKK-2018-©-Kat-Closon
KIKK-2019-©-S.fusillier-HD-006-2019nov
Kaleidoscope 3
Starfield_Lab212_01_ByVincianeLebrun-Ver

In deze grote speelruimte vindt u:

 

De Style transfer mirror van Gene Kogan. 

We hebben er allemaal al van gedroomd om een portret van onszelf te laten maken door een groot schilder. Gene Kogan heeft die wens ingewilligd! Dankzij een camera en kunstmatige intelligentie worden we de muze van een Picasso of een Van Gogh.

 

Ego van Klaus Obermayer

Succes verzekerd voor iedereen die nog een klein beetje kind is; Ego is een werk met een diepere betekenis dan het lijkt!

In de psychoanalyse is het ego vooral het resultaat van een conflict tussen de visuele verschijning die in de spiegel waargenomen wordt en de emotionele ervaring.

In de Playground worden we, dankzij een systeem dat onze bewegingen vastlegt, op een muur geprojecteerd als een klein mannetje dat op het ritme van onze bewegingen beweegt. Onze trekken worden geminimaliseerd, vervormd. Het lijkt erop alsof we door een kind zijn getekend … We spelen als het ware en spel en halen onze relatie met het beeld naar beneden.

 

Starfield van Lab212

Rondjes draaien naar het oneindige en verder … De weegschaal van Lab212 balanceert tussen terugkeren naar de kindertijd en een reis tussen de sterren. Hij biedt ons een moment van genade. Dankzij de bewegingen van de weegschaal die door de machine waargenomen worden, begint de sterrenhemel te bewegen en voor onze ogen open te bloeien. Met onze voeten in de gewichtloosheid en onze blik op de Melkweg zijn we niet langer volledig in Namen.

logo.png