© Agence big bang project

Biomimicry & HABITAT

Le Pavillon

Opening op 23.09

13 september 2022
Masterclass 3

Biomimicry & HABITAT

Deze online masterclass is de derde van de cyclus. Het zal plaatsvinden van 12:30 tot 13:30. U kunt aan de hele cyclus deelnemen of alleen aan de thema’s die u interesseren.

De doelstellingen van de masterclasses :

  • De deelnemers bewust maken van biomimicry door hen ertoe aan te zetten deze benaderingen te integreren in de ontwikkeling van hun projecten.
  • De mogelijkheden en grenzen van biomimicry laten zien.
  • De verschillende schalen van biomimicry laten zien door een link te leggen met de gebieden van de CCI.
  • De deelnemers in staat stellen een goede kennisbasis te hebben en te weten welke instrumenten zij moeten gebruiken om er bij de projectontwikkeling rekening mee te houden.

Cursus en formaat : 

Deze Masterclasses zullen worden geleid door Guillian GRAVES, oprichter van het Big Bang Project agency, via de online tools Zoom en Miro, maar ook ondersteund door een geprojecteerde digitale presentatie.

Het voorgestelde tijdschema ziet er als volgt uit :

- Rondetafelgesprek van de deelnemers (5 minuten)
- Voorstelling van de facilitator en beschrijving van de workshop (5 minuten)
- Definitie van biomimicry, presentatie van de mogelijkheden en de betrokken beroepen (10 minuten)
- Schalen, methodologie en instrumenten van biomimicry (5 minuten)
Voorbeelden van biomimetische projecten (10 minuten)
- Verdeling in drie werkgroepen, rond uitdagingen en genereren van bio-geïnspireerde ideeën in groepen (15 minuten)
- Restitutie (5 minuten)
- Uitwisseling van bronnen en vraag- en antwoordsessie (5 minuten).

Wat is TRAKK & DESIGN?

Dit zijn cycli van masterclasses over een thema dat verband houdt met design. Deze acties van verspreiding van designcultuur hebben tot doel het potentieel van design en transdisciplinaire innovatie aan het licht te brengen om de verspreiding van deze praktijken binnen bedrijven en projectleiders te stimuleren.wij willen laten zien hoe deze nieuwe technieken en methodologieën het veld van mogelijkheden kunnen vergroten, innovatie kunnen bevorderen en kunnen bijdragen tot de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten. 

Online-evenementen tussen bedrijven, projectleiders, onderzoekers, ontwerpers, wetenschappers, ambachtslieden, kunstenaars en ontwerpexperts om nieuwe technieken te presenteren, of het nu gaat om nieuwe materialen met innovatieve kenmerken of eco-designbenaderingen. 

Deze masterclassreeksen richten zich op het potentieel van innovatieve materialen in de context van duurzame ontwikkeling (biomaterialen, recycling, biomimicry). Naast materialen kunnen in het kader van deze cycli nieuwe technologieën of technieken op het gebied van design worden gepresenteerd (interaction design, generatief design, mens-machine-interface, AI, enz.). 

“ Deze masterclasses bieden u de mogelijkheid om vragen te stellen, te ontdekken, te leren, uw creativiteit te stimuleren en u te inspireren om nieuwe technieken, benaderingen, technologieën of materialen in uw toekomstige projecten te integreren. ”

Meer informatie : marine@​kikk.​be

Mogelijk gemaakt door En Mieux et KIKK asbl