Onze pedagogische aanpak

Educatie

Le Pavillon

Volgende tentoonstelling: 22 juni

In een tijd waarin digitale technologieën niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven, haalt hun alomtegenwoordigheid onze wereldvisie overhoop. Of we er nu mee zijn opgegroeid of niet, de snelheid waarmee de grootmachten van de technologische innovatie nieuwe horizonten openen doet ons vaak duizelen.

Le Pavillon wil een antwoord bieden op de maatschappelijke uitdagingen die daaruit voortvloeien en vormt een nieuwe ruimte voor experiment en verkenning, waar kinderen altijd welkom zijn. Hier vervagen de grenzen tussen de disciplines en staat de combinatie van kunst, wetenschap en technologie in dienst van een speelse en ervaringsgerichte verkenning van de wereld.

Sinds enkele jaren werkt KIKK samen met een netwerk van internationale partners (Gaîté Lyrique Parijs, Cinekid Amsterdam, Kidzlab Quebec) voor zijn festival en nu ook voor Le Pavillon. Zo konden onze teams werk- en creatiemethodes ontwikkelen op basis van 5 pijlers:

  • De actieve deelname van kinderen als overbrengers van toekomstige ervaringen en gebruiken
  • Een relaas geven van de wereld om haar transformaties te demystifiëren
  • Alle vijf de zintuigen betrekken bij de ontdekking van onze omgeving
  • Het belang van experiment in het leerproces
  • Oog voor de waarde van een samenwerkingscultuur

Met de opkomst van STEAM-onderwijs werkt Le Pavillon samen met nieuwe partners in Namen (Technobel, Form@Nam, UNamur, Hénallux …) aan een vernieuwende benadering van wetenschap, kunst en technologie, zo dicht mogelijk bij de scholen. Klaar voor het avontuur?

Praktisch

Wilt u met uw klas een bezoek aan de tentoonstelling organiseren? Alle informatie vindt u op onze pagina rondleidingen.

Wil je meer weten over onze activiteiten voor jongeren? Kijk op de Evenementenkalender.

Download de bezoekersgids van Capture#2