© Simon Fusillier

KIKK werft voor Le Pavillon

Le Pavillon

Opening op 1 juli

Voor de nieuwe tentoonstelling worden studentenbemiddelaars aangeworven

De KIKK huurt studenten bemiddelaars in voor de nieuwe Pavillon tentoonstelling

De missie van Le Pavillon is een programma aan te bieden dat zowel veeleisend als toegankelijk is voor iedereen. Dankzij bemiddeling krijgt de tentoonstelling een veel directer (en leuker!) educatief karakter. En daarvoor hebben we je nodig.

De plaats en het project

Ken je de KIKK ? De KIKK, een vzw uit Namen, werd 12 jaar geleden opgericht en verkent digitale culturen via de organisatie van een internationaal festival (KIKK festival), een creatieve hub en een fablab (TRAKK), maar ook via haar nieuwe tentoonstellingsruimte, Le Pavillon.

Le Pavillon was eerst het symbool van België op de Wereldtentoonstelling van Milaan in 2015. Vandaag wordt Le Pavillon een nieuwe emblematische en toeristische plaats van de Waalse hoofdstad met een programma van tijdelijke tentoonstellingen, conferenties, voorstellingen en workshops, op de aanval van nieuwe mogelijkheden.

Le Pavillon is een kunstruimte.

Le Pavillon is een ruimte voor spel.

Le Pavillon is een ruimte voor technologische innovaties.

Het is ook een plaats voor uitwisseling, ontmoeting en creativiteit van 7 tot 777 jaar !

Dit jaar huldigt Le Pavillon een gloednieuwe tentoonstelling in, Under Construction, die loopt van 1 juli tot 6 augustus 2023. De essentiële troef van onze tentoonstellingen? Gepassioneerde bemiddelaars die de bezoeker meenemen naar het hart van het project.

Voor zijn derde tentoonstelling heeft Le Pavillon carte blanche gegeven aan de twee Berlijnse kunstenaars Niklas Roy en Kati Hyyppä. Omringd door talrijke gastkunstenaars heeft dit creatieve duo uit de makerscultuur Le Pavillon overgenomen om een reeks even verrassende als amusante installaties te creëren. Interactief en participatief, dit panel van creaties mengt code, gerecycleerde alledaagse voorwerpen en DIY. Gedurende 5 weken zal de tentoonstelling voortdurend evolueren dankzij de bijdragen van de bezoekers.

Wat is het job ?

 • Het publiek ontvangen en groepen rondleiden door de tentoonstelling.

 • Zich de inhoud van de tentoonstelling eigen maken en deze in het Nederlands, Frans en/​of Engels kunnen overbrengen aan de bezoekers tijdens de rondleiding, waarvoor u verantwoordelijk bent.

 • Het publiek adviseren en informeren over de inhoud van de werken, hun doel en hun boodschap. Vragen beantwoorden en het begrip van de rondleiding bevorderen.

 • Groepen bezoekers leiden om de werken te ontdekken, ermee te interageren en de plaats te verlaten met nieuwe kennis en een kritische geest over de inhoud.

 • Een unieke kans om een professional te worden in een van de vele toeristische en culturele beroepen.

Gezochte kwaliteiten

 1. Kracht en eer. Nou, nee. Loyaliteit en toewijding. Dit is een serieuze baan, we rekenen op je, echt waar.
 2. Vriendelijkheid en gemakkelijk contact. Dankzij jou hebben bezoekers geen vragen meer als ze Le Pavillon verlaten.
 3. Je spreekt Mandarijn, Tibetaans, Rotokas en Tujuka. En als je ook nog Engels en Frans spreekt, is dat prachtig.
 4. Je hebt een goed oog voor detail.
 5. Als je het studentenstatuut hebt en minstens 18 jaar oud bent.

Voorwaarden

 • Duur van de missie: van 1 juli tot en met 6 augustus 2023
 • Le Pavillon is open voor het publiek van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Afhankelijk van jouw beschikbaarheid en die van je collega’s regelen we het schema.
 • Je werkt in een droomteam, op een droomlocatie, met droomonderwerpen! De droom.

Interesse ?

Stuur ons je CV en enkele woorden over je interesse in de job naar hello@​le-​pavillon.​be. Zet in de onderwerpregel sollicitatie studentenbaan als Pavillon middelaar”.

Deadline: 15 mei 2023.

Als u wordt geselecteerd voor een gesprek, kunt u nu al noteren dat dit op 17 en 22 mei 2023 in Namen wordt georganiseerd.

We kijken ernaar uit van u te horen.